Vi ønsker at afprivatisere psykiske lidelser og psykiske problemer

Galskab i form af psykiske lidelser og psykiske problemer er et alment fælles menneskeligt fænomen. Ved at stemple enkeltpersoner sum lidende af bestemte sygdomme og diagnoser, udskilles galskaben fra det samfund, sum ofte skaber lidelser og problemer.

Vi vil gøre op med usynliggørelsen af galskaben. Vi lever i et samfund, hvor hvert 5. menneske på er eller andet tidspunkt bliver psykisk patient. Vi mener, at de tabu, der hersker omkring galskab, skaber mure blandt mennesker, – mellem dem, der bukker under og dem, der lige så godt kunne være bukket under for de krav samfundet stiller i dag. Vi vil nedbryde disse mure, fordi de giver næring til myter og skaber ubegrundet angst.

Deltagelse i Galebevægelsens aktiviteter giver mulighed for at afprivatisere psykiske problemer, forstærke følelsesmæssige oplevelser og for at udvikle et fælles ståsted med andre. Men bevægelsen tilbyder ikke et særligt beskyttende, støttende og omsorgsfuldt miljø. Oplevelserne i Galebevægelsen kan være lige så meget præget af realisme og konfrontation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *